Cashew pesto kippenvleugeltjes met Cashew Cream Gember

Cashew pesto kippenvleugeltjes met Cashew Cream Gember

Iedereen houdt er van, lekkere juicy kippenvleugeltjes! Perfect voor bij de borrel of tijdens een film avondje. Daarom hebben wij met de mannen van BBQhelden het lekkerste kippenvleugeltjes recept voor jou gemaakt. Smullen gegarandeerd!

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze kippenvleugeltjes?
- Ongeveer 24 kippenvleugeltjes
- Lemon pepper rub*
- 2 flinke eetlepels Cashew Cream Gember
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 30 gram verse basilicum
- Een halve citroen
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- (optioneel) Cishew Zeeuws Zeezout

Benodigdheden:
- Blender
- Barbecue

Bereiding:
Voordat je kan beginnen, laat je eerst de kippenvleugeltjes een nachtje marineren in een royale laag lemon pepper rub. Dan kun je starten met de Cashew pesto saus, snijd hiervoor een teentje knoflook en pers een halve citroen. Daarna kan het de blender in met de Cashew Cream gember, de basilicum en de Parmezaanse kaas. Blend dit tot een dikke saus en voeg tijdens het blenden ook een klein beetje olijfolie toe.

Nadat je klaar bent met de saus, mogen de kippenvleugeltjes de barbecue op. Bak ze voor een uurtje op 150 graden (eventueel kan dit ook in de oven) en draai ze tussendoor om. Daarna mogen ze van de barbecue af en in een grote kom. Hier voeg je de 2/3 van de Cashew pesto saus aan toe en zorg je er voor dat elke kippenvleugeltje bedekt is in een goeie laag saus.

Kippenvleugetjes met cashew pesto saus

Vervolgens mogen ze weer de barbecue op voor een krokant korstje en dan zijn ze klaar om te serveren. Leg de kippenvleugels op een mooie borrelplank en giet de overgebleven Cashew pesto saus er overheen. Wedden dat niemand van deze kippenvleugeltjes kan afblijven?

Optioneel: Breek wat Zeeuws Zeezout cashewnoten en strooi deze over de kippenvleugeltjes!

Kippenvleugeltjes op de barbecue

Vind je dit een leuk recept? Ontdek dan ook de andere Cishew recepten!

* Lemon pepper rub is een kruidenmengsel dat je in de toko of online vindt. Je kunt dit ook zelf maken. Hiervoor schil je een biologische citroen heel dun (neem niet het witte laagje mee). Deze schilletjes droog je in de oven op 200 °C voor ongeveer een half uur (tot ze opgekruld zijn). Als ze zijn afgekoeld, blend je ze en meng je het met versgemalen zwarte peper, zout, uienpoeder en knoflookpoeder. Hoeveelheden mag je op gevoel doen, reken voor de schil van 2 citroen ongeveer 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel zout, 1/2 eetlepel uienpoeder en 1/2 eetlepel knoflookpoeder. In een goed afgesloten potje kun je dit maanden bewaren.