Meer over Cishew

Cashewnoten, lekker bij de borrel, perfect als vleesvervanger en verantwoord als tussendoortje. Steeds meer mensen ontdekken ze, de wereldhandel neemt toe. Maar hoe transparant is die handel? Hoe eerlijk zijn de prijzen? Waar komen de nootjes vandaan? Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in het land van herkomst.

Dat is niet altijd duidelijk. Eigenlijk bijna nooit. De meeste cashews worden gepeld in een ander werelddeel dan waar ze aan de boom groeien. Daarmee wordt het geld verdiend op andere plekken dan waar de noten groeien en gaat een nootje onnodig op milieuonvriendelijk transport. De arbeidsomstandigheden in veel Aziatische landen waar gepeld wordt, zijn gemiddeld gezien oneerlijk en onveilig.

En zo ontstond Cishew Company

We hebben onszelf een flinke opdracht gegeven: de boeren en verwerkers een eerlijke prijs geven, de werkomstandigheden in het land van herkomst verbeteren, de ecologische voetafdruk verkleinen én tegelijk de meest gezonde én gevarieerde cashews op de markt brengen. Daarom staan wij vierkant achter onze rechte noot en blijven we dicht bij het origineel. We overschreeuwen de heerlijke smaak niet met onnodige toevoegingen, maar introduceren de Noot Cuisine: fantastische smaken met eerlijke ingrediënten.

Eerlijke handel in Ivoorkust

Onze cashewnoten komen rechtstreeks van de Cishew Coöperaties in Ivoorkust naar Nederland. Biologisch en Fairtrade. Natuurlijk is Cishew zelf lokaal vertegenwoordigd; zo kunnen we de lokale boeren en bevolking helpen ontwikkelen. Zo werken we nu volop samen in de regio Bondouko en zullen daarover publiceren op onze social media.

Noot Cuisine in Nederland

Het hoofdkantoor van Cishew is in Nederland gevestigd. Nou ja, kantoor… Het is vooral een heerlijk ruikende professionele grootkeuken, gevestigd in het Twentse Almelo. Hier worden de cashews liefdevol onder handen genomen door onze chef-kok, die niets liever doet dan fantastische smaken creëren met eerlijke ingrediënten. Het Cishew team verpakt de lekkernijen vervolgens en verstuurt ze vanuit daar naar alle liefhebbers.

In het bedrijf verenigen we honderden jaren ervaring op het gebied van voeding, internationale handel en passie voor merken met de gezamenlijke Cishew ambitie.

Heb je eens een vraag of suggestie aan onze kok of aan de rest van het Cishew team: aarzel niet om contact op te nemen.