Hoe combineer je onze cashewnoten met wijn?

Hoe combineer je onze cashewnoten met wijn?

Hoe combineer je die bijzondere cashewnoten van Cishew met wijn? Wijnexpert Esther (van WijntjesmetEsther) vertelt welke wijnen goed passen bij vier van onze cashewnoten.

Een veelgestelde vraag is: “Hoe combineer je die bijzondere cashewnoten van Cishew met wijn?” Daarom hebben wij een echte wijnexpert gevraagd om ons hierbij te helpen. Onze wijnexpert Esther (van WijntjesmetEsther), laat zien hoe ze vier van onze cashewnoten combineert met diverse wijnen. Ze selecteerde hiervoor de Cishews Grana Padano, Pure Chocolade Cacao, Twentse Shiitake en Zoete Kaneel om zowel zoete als hartige combinaties te laten zien.

Welke wijn bij Zoete Kaneel en Pure Chocolade Cacao cashewnoten?

De Cishew Zoete Kaneel is van de hierboven genoemde cashewnoten de zoetste en bij zoet kun je natuurlijk meteen denken aan dessertwijnen, maar ik wilde eigenlijk bij de ‘reguliere’ wijnen blijven omdat dat is wat je zult drinken bij cashewnoten op een borrelplank. Bij deze smaak adviseer ik daarom een rode wijn met veel fruitigheid zoals een Zinfandel uit Californië. De meeste Zinfandels zijn stevig maar hebben ook dat zoete, donkere fruit waardoor dit een top combinatie is. Kun je geen Zinfandel vinden? Dan kun je ook voor Primitivo gaan. Dat is dezelfde druif maar dan de Italiaanse variant.

Deze tip kun je ook toepassen bij de Pure Chocolade Cacao Cishews. Toch liever iets wat nog zoeter is? Denk dan aan een port of bijvoorbeeld een PX sherry.

Welke wijn bij Twentse Shiitake en Grano Padano cashewnoten?

Van zoet en wat bitter (pure chocolade) door naar de cashewnoten met een hartige en ietsje zoutere smaak waarbij ik die shiitake toch wel een hele bijzondere noot vind. Dit is ook de cashewnoot waar ik het meest aan moet wennen en ook best een uitdaging om een goede wijn noot combi te vinden.

De shiitake noten gaan goed samen met Pinot Noir of mijn favoriet, de Duitse Spätburgunder. De shiitake heeft een beetje aardse, kruidige tonen, die je ook in de Pinot Noir terug vindt.

Bij de Grano Padano vind ik het leuk om een witte wijn te adviseren. De noten zijn ietwat zout en je herkent de kaas duidelijk. Ga voor een Chardonnay met ietwat houtrijping of kies een Weissburgunder.

Wil je bij de shiitake noten ook liever wit? Schenk er dan een Grüner Veltliner bij.

De conclusie van Esther

Tof die bijzondere smaken! Zeker een leuke aanwinst voor de borrelplank. Mijn favoriete smaak was de Zoete Kaneel, qua hartig kies ik voor de Grano Padano. Ik heb je een aantal wijntips gegeven en hopelijk bevallen die suggesties jou ook! Maar onthoud, smaak blijft persoonlijk dus combineer er zelf ook rustig op los en ontdek wat voor jou het beste werkt. Wat voor mij werkt, hoeft niet 1 op 1 voor iedereen die dit leest te werken.

Wil je nou meer blogs zien over hoe je onze cashewcreaties kan combineren? Bekijk dan onze recepten!