Een manifest met
8x recht en 1x krom

Onze noten zijn niet alleen goed voor jou, Cishew laat de hele keten genieten van al het goede van deze gezonde noten. Dat vraagt om stevige keuzes. Daarom hebben we onze missie vastgelegd in dit manifest met 9 stellingen over recht en krom.

 

Onze Missie

1

Onze boeren hebben net zoveel recht op een goed bestaan als wij.

Hun families trouwens ook. Wij vinden het vanzelfsprekend om een eerlijke prijs te betalen voor de noten. Lees hoe ver we gaan voor fairly traded, fairly treated.

2

Jij hebt het recht om te weten waar de noten vandaan komen.

Daar zijn we heel open over. Wij bieden transparantie en duidelijkheid over alle schakels in de keten en keuzes die we maken.

3

Het klimaat in Ivoorkust draagt rechtstreeks bij aan de groei van onze eersteklas kwaliteit cashewnoten.

De cashewboom groeit niet voor niets geweldig goed in een land als Ivoorkust. De boeren hebben de beschikking over ervaring en kennis, zodat kunstmest en bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn en het watergebruik wordt beperkt.

4

We kiezen voor de rechtste weg van plantage naar eindbestemming.

Onze planeet houdt immers niet van onnodig transport. Het verschepen naar Azië of andere lage lonen landen om ze daar te pellen slaan we over. Met 90% van de cashewhandel in West-Afrika gebeurt dat wel, maar wij kiezen voor het verbeteren van de lokale werkgelegenheid op de plek waar de noten worden gekweekt. De rechtste weg!

5

Vrouwen hebben net zoveel recht op onafhankelijkheid als mannen.

Meer werkgelegenheid en geschoolde arbeid betekent heel veel voor de vrouwen in Ivoorkust. Een eigen inkomen draagt hier sterk aan bij.

6

Het eten van noten draagt rechtstreeks bij aan je eigen gezondheid.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van het eten van noten. Lees meer over hoe gezond cashewnoten zijn.

7

Als je eenmaal onze cashews hebt geproefd, dan weet je dat er ook zoiets is als het recht op lekker eten.

Onze chef Bert heeft genoeg inspiratie voor nog duizenden variaties, naast de te gekke noot cuisine variaties die we nu hebben.

8

Onze cashews zijn recht-toe-recht-aan zonder onnodige toevoegingen.

Slow roasted of coated met zo puur mogelijke ingrediënten. Met speciale aandacht brengt de chef-kok de noten heerlijk op smaak met zo min mogelijk zout en suiker.

9

Korting vinden we krom.

We hebben er een goede reden voor, want korting geven betekent dat iemand in de keten minder krijgt. En wij vinden dat iedereen in de keten recht heeft op een eerlijke prijs.

In plaats van korting aan u investeren wij continu in ontwikkelingshulp voor onze Cishew-boeren. Zo wordt iemand anders gelukkig van een klein deel van ons en uw geld.

Smaakt dit naar meer? Bestel de box

Wil jij ook de eerlijkste en bijzonderste cashew variaties thuis ontvangen? Voor 30 euro per box ontvang je 5 cashew creaties wanneer jij dat wilt. Met onze flexibele box stel je zelf in welke variaties je thuisgestuurd wil hebben en hoe vaak! No worries, eenmalig, vaker, even pauzeren of stoppen? We got you covered...