Alles over recyclebare potjes en de weg naar beter

Recyclebare potjes van Cishew

De heerlijkste, eerlijkste cashewnoten, dat is waarin Cishew de beste wil zijn. En hoe zit het met de verpakking? Vooralsnog verzenden we de Cishews in plastic potjes. Ze zijn recyclebaar, en… ze houden onze producten zo lang mogelijk vers. Ook zijn ze erg handig, want bijvoorbeeld in een bekerhouder in de auto te plaatsen, en hygiënisch. Je schudt immers makkelijk een paar nootjes op je eigen hand in plaats van dat je met z’n allen in een gezamenlijke verpakking zit te ‘graven’.

 

Toch blijft iedere vorm van verpakking, van welk materiaal ook, eigenlijk jammer. Als duurzaam merk proberen wij er dan ook alles aan te doen om onze hele keten zo ‘clean’ mogelijk te houden. Over de duurzaamheid van verpakking valt veel te zeggen. Alle mogelijke verpakkingsmaterialen hebben voor-en nadelen. Zo ook onze plastic potjes.

Geloof ons: we stellen onszelf dagelijks de vraag ‘kan dat niet anders?’. Op het moment dat er een beter alternatief is dat geschikt is voor onze producten, zullen wij snel overstappen. Vooralsnog is dit het beste maar blijven we onderweg naar beter! Vergeet niet dat er qua duurzaamheid in de notenketen het meest te verdienen is door het minimaliseren van transport. Niet eerst van Afrika naar Azië en van Azië weer naar Europa, maar de meest rechte weg!

Recyclestroom goed georganiseerd

Je kunt de potjes een tweede leven geven. Bijvoorbeeld bij een picknick om per persoon een pastasalade mee te nemen. Of om plantjes te zaaien en te stekken. Verder is de recyclestroom van deze materialen in Nederland erg goed georganiseerd. Als je de potjes inlevert bij PMD (plastic-, metaal-, drankverpakkingen), dan weet je zeker dat de potjes volledig worden gerecycled en ingezet voor nieuwe producten. Zoals (fleece)kleding of tuinmeubilair.

Eén van onze speerpunten

De verpakking is één van de speerpunten waar we de komende tijd keihard mee aan de slag gaan. De ontwikkelingen gaan razendsnel en onze partners zijn volop bezig de industrie te ‘verschonen’, onder meer door composteerbare potjes. We houden je op de hoogte.