Hoe cashew butter of cashew creams elke maaltijd verrijken

Hoe cashew butter of cashew creams elke maaltijd verrijken

Is het cashew butter, cashew spread, cashewpasta of cashewkaas? En nog veelzijdiger dan de naam zijn de toepassingsmogelijkheden van gemalen cashewnoten. Naast onze gecoate cashewnoten zijn ook onze creams de trots van onze chef die met z’n kennis van smaak en gezondheid graag he-le-maal los gaat. Hoog tijd dus om de spotlight te zetten op onze cashew creams - want dat is de naam die wij kozen - en hoe ze elke maaltijd verrijken.

Neem nou onze Cashew Cream Gember, waar komt zo’n unieke combinatie nou vandaan? Het zegt alles over de wens van Bert, onze chef-kok, om jou te laten genieten van pure en gezonde ingrediënten. Het licht pittige van gember combineert perfect met de zachte smaak van de cashewnoten. Er zit een vleugje kurkuma in, dat de kleur spectaculair en de smaak helemaal rond maakt. Verder is er alleen een beetje kokoscrème, wat drupjes plantaardige oliën, gejodeerd zout en edelgistvlokken toegevoegd. Het resultaat vrolijkt niet alleen je boterham op, maar laat ook de zon opkomen in je ontbijtbowl. Bovendien zijn onze cashew creams een frisse afwisseling op je borrelplank, naast de humus en pesto. Dippen tegen de winterdip, zeg maar.

Geschikt voor mensen met suikerziekte of glutenallergie

Dankzij de keuze voor pure en gezonde ingrediënten kan bijna iedereen van onze cashew creams genieten. Tenzij je een notenallergie hebt, natuurlijk. En als je op je calorieën let, wees je je er dan van bewust dat een cashewnoot veel energie geeft. Verder zijn onze cashew creams geschikt voor mensen met suikerziekte. We voegen namelijk alleen natuurlijke zoetstoffen (geen kunstmatige dus!) toe die laag scoren op de glycemische index, waardoor er minder insuline nodig is om deze suikers te verwerken. Bij al onze ingrediënten letten we scherp op of er geen gluten in zijn verwerkt. Op die manier kunnen ook mensen met een glutenallergie onbezorgd van onze cashew cream genieten.

Creams als ideale vervanger van hazelnootpasta

Onze cashew creams zijn niet alleen gezond zoet. Ze zijn ook vrij van palmolie. Dit maakt bijvoorbeeld onze zoet, kruidige Cashew Cream Chocolade de ideale vervanger van de hazelnootpasta, die eigenlijk beter suikerpasta kan heten en waar vaak het minder duurzame palmolie aan is toegevoegd.

Veilig voor mensen met een pinda allergie

Het blijkt dat pinda allergie steeds vaker voorkomt. Zelfs een minimale hoeveelheid kan ernstige reacties tot gevolg hebben. Goed nieuws voor mensen met een pinda-allergie. Je kunt met gerust hart genieten van onze cashew cream met de subtiele mix van tonkabonen en kardemom. Want wij verwerken geen kruimel pinda in onze keuken.

Eiwitrijk en vegan cashew creams voor jouw maaltijden

En dan is er ook nog onze Cashew Cream Groene Alg. Dankzij de groene micro-alg, wat ook wel een superfood wordt genoemd, is deze cashew cream boordevol hoogwaardige eiwitten, vitaminen en anti-oxidanten. Ben je, als sporter bijvoorbeeld, op zoek naar eiwitrijke producten, maar wil je geen vis of vlees? Dan heb je met deze cashew cream een veelzijdig maar bovenal lekker vegan ingrediënt voor jouw maaltijden. Het magnesium in de cashewnoot geeft extra lang spierkracht bij het sporten en met 19% eiwitten zorgt deze ook voor het herstel van de spieren.

Trek in meer?

Onze cashewnoten zijn niet alleen goed voor jou, Cishew laat de hele keten genieten van al het goede van deze gezonde noten. Dat vraagt om stevige keuzes als het gaat om een milieubewuste teelt, eerlijk loon voor de cashewboer, goede arbeidsomstandigheden en het voorkomen van onnodig transport. Leuk om te weten: omdat wij cashew cream maken, kunnen we de héle oogst kopen van de boeren. Dus ook de gebroken cashewnoten. Enerzijds geeft dit de boer zekerheid van inkomsten, anderzijds gaat er zo helemaal niets verloren van dit prachtige nootje. In onze missie lees je daar meer over. En heb je na het lezen van dit verhaal zin trek gekregen, kijk dan eens in onze Cishewshop welke bijzondere culinaire creaties chef-kok Bert voor jou heeft bedacht.