Duik in het potje Cishew Tuinkruiden

Duik in het potje Cishew Tuinkruiden

“Het is mijn niet alledaagse allemansvriend” zegt onze chef-kok Bert grappend, als we hem spreken over de Cishew creatie Tuinkruiden. Als smaak & productontwikkelaar bij Cishew, is hij verantwoordelijk voor het culinaire proces nadat de cashewnoten door onze boeren in Ivoorkust zijn geoogst. Neem een duik in deze Cishew creatie en ontdek het persoonlijke verhaal achter de neutrale ingrediëntenlijst.
“Bij het ontwikkelen van deze melange ben ik op zoek gegaan naar de ultieme tuinkruidenbeleving. Die zit ‘m volgens mij in groene frisse blaadjes, iets dat mild is en dat een naturel kruidig karakter heeft.” Aan het woord is Bert, staand aan het gigantische werkblad in de lichte, ruime keuken. “Wat zijn tuinkruiden nou eigenlijk? Ga googlen en iedereen zegt iets anders… munt, maggiplant, oregano, citroenmelisse, venkel. Nou, dat is precies de uitdaging die ik nodig heb,” voegt hij er lachend aan toe.

Basilicum trekt alle smaaktonen naar elkaar
Die ultieme tuinkruidenbeleving bereikt Cishew met niet meer dan bieslook, peterselie, dragon, basilicum en een heel klein snufje zout. Bert vertelt, terwijl hij een flinke hoeveelheid cashewnoten in een grote bak mengt met de kruiden: “bieslook heb ik gekozen vanwege de iets scherpe en volle uiensmaak. Peterselie zorgt voor het groene karakter, dragon voegt wat frisheid toe met z’n lichte mintsmaak. In eerste instantie had ik het bij deze drie kruiden willen laten. Maar er ontbrak nog wat. Basilicum trekt alle smaaktonen bij elkaar en maakt het geheel af.”


Zout als natuurlijke smaakversterker
En zout? Cishew wil het gebruik van zout en suiker zo minimaal mogelijk houden, om recht te doen aan het gezonde cashewnootje. Aan de Tuinkruiden Cishews voegde Bert een minimum aan zout toe. Bert: “Om zo dicht mogelijke bij het natuurlijke en pure karakter van de tuinkruiden te blijven, heb ik ervoor gekozen deze cashews niet te roosteren. Normaal gesproken verdiept het roosteren de smaak van de cashewnoten. Zout is een natuurlijke smaakversterker en dat heeft deze creatie wel nodig. Niet teveel, maar nét genoeg om de smaak iets meer body te geven. Zo zijn deze Cishews precies zoals ze moeten zijn: ongebrand, licht en puur met een subtiele hartigheid. Een allemansvriendje misschien, maar beslist geen alledaagse.”

Allemansvriend in je pastasalade
Uiteraard kun je prima élke dag genieten van deze niet alledaagse allemansvriend. Dankzij z’n zachte, niet overheersende smaak is hij perfect in jouw pastasalade met avocado, bijvoorbeeld. Tips van Bert: “Vervang het citroensap van de dressing eens door een frisse witte wijn voor een verrassend exclusieve touch. De Cishew Tuinkruiden is ook heel lekker als crumble over mals gebakken kipfilet of visfilet. Je kunt hem ook toevoegen aan een risotto. Zo kun je de hoeveelheid vlees minimaliseren, zonder dat je het gevoel hebt dat je iets mist. In plaats van een dagje géén vlees, kun je ook op die manier bewuster met gezondheid en duurzaamheid omgaan.” Wil je hiermee aan de slag in jouw keuken? Ga dan naar de Cishewshop en gooi dit fris blauwgroene potje in je mandje.