Waarom je niet kunt afblijven van de Cishew Grana Padano

Waarom je niet kunt afblijven van de Cishew Grana Padano

Cashewnoten met een coating van Grana Padano… de combinatie is zo briljant dat je je afvraagt waarom die nog niet eerder is bedacht. Dit is nou wat we bedoelen met onze missie: genieten van heerlijke smaken en zo de keten van cashewnoten steeds een beetje beter maken. Weten waarom je niet kunt afblijven van deze Cishews? Onze chef-kok Bert vertelt het je.

Gevaarlijk lekker zijn deze Cishews met Grana Padano. Dat is het effect van de natuurlijke dooreetfactor van Italiaanse gerijpte kaas. Voordat je het weet pak je er nóg een en is het potje in een mum van tijd leeg. “Geen nood,” lacht chef-kok Bert, “nieuwe potjes bestel je met gemak in onze webshop. Hoe meer wij verkopen, hoe beter voor de boer in Ivoorkust.”

Gezonder dan een zak chips

Ja, lekker dan. En hoe zit het met mijn eigen goede doel om niet teveel kilo’s op de heupen te hebben? “Nou, dat valt heel erg mee,” lacht Bert. “Natuurlijk is het verstandig om je calorie-inname af te stemmen op de hoeveelheid calorieën die je op een dag verbrandt. Cashewnoten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen, vitaminen en meervoudig onverzadigde vetzuren en geven snel een verzadigd gevoel. Cishews zijn dus veel gezonder dan een zak chips. En ondanks minimaal gebruik van zout en suiker net zo lekker.”

Grana Padano zorgt ervoor dat je als vanzelf nog een hapje neemt

De Cishew-creatie Grana Padano kwam tot stand dankzij de voorliefde van Bert voor volle, complexe smaken. Bert: “Ik ben gek van kaas en ik houd van wijn. Kaas staat, net als tomaten en olijven, bol van natuurlijke smaakversterker. Dat zorgt ervoor dat je als vanzelf nóg een hapje neemt. De combinatie kaas, wijn en cashew leek mij voor veel mensen toegankelijk. Want dat is wel waar ik naar streef, een product waar heel veel mensen van kunnen genieten. Daarom zijn onze cashews allemaal geschikt voor diabetici en mensen met een glutenalergie. De meeste Cishews zijn ook vegan. De Grana Padano niet, dat spreekt vanzelf.” Benieuwd hoe je de cashewcreaties van Cishew combineert met wijn? Wijnexpert Esther (van WijntjesmetEsther) vertelt het.

Grana Padano heeft een volle smaak met veel nuances

Bert koos de Grana Padano omdat het, in zijn woorden, een mooie kaas is, die 12 maanden heeft gerijpt. “De Grana Padano wordt al sinds de 12e eeuw gemaakt en de productie en kwaliteit worden gecontroleerd door de Consorzio per la Tutela del Formaggio Grana Padano. De kaas heeft relatief weinig vet en er wordt alleen melk gebruikt van koeien die lekker buiten mogen grazen. Het is een kaas met veel body en een volle smaak met veel nuances. Waar Parmezaanse kaas soms té pittig kan zijn, geeft de Grana Padano de cashew een goede maar vriendelijke kick.”

Ik wil dat je de puurheid van het product kunt zien

Cishew Grana Padano is extra knapperig, omdat de cashews samen met de kaas worden geroosterd. Dat benadrukt volgens Bert de ambachtelijke bereiding. Hij vertelt: “Ik wil dat je de puurheid van het product kunt zien. Als je de kaas in de oven laat smelten, krijg je een knapperig koekje. Dát effect wilde ik op het nootje.” Bij het lezen loopt het water je toch al in de mond?

Mooie zonnige vakantiedag in de Dolomieten

Is dit nou een cashewnootcreatie die je alleen bij de borrel serveert? “Nee hoor,” zegt Bert, “Van high tea, high wine, high beer, tot een mooie carpaccio, ook deze Cishew is veelzijdig toe te passen. Ik zou de Grana Padano Cishew ook gebruiken bijvoorbeeld in een salade met penne en een pestodressing. Met wat stukje verse vijg als zoetje. Zo heb je elk moment van het jaar een heerlijke herinnering aan die mooie zonnige vakantiedag in de Dolomieten.”

Cishew Grada Padano