Onze keten van cashewnoten

Onze keten van cashewnoten

Volledige transparantie over de hele keten van cashewnoten is heel belangrijk. Want zo kun je als consument een goede keuze maken. Met Cishew kies je voor een eerlijke prijs, goede arbeidsomstandigheden en de kleinste CO2 voetafdruk. Zien? Natuurlijk, kijk maar mee in Ivoorkust. Tomas de la Serna, de exporteur van onze cashewnoten, is je reisleider. 

De problemen in de cashewindustrie

Op een plantage in Bondoukou in Ivoorkust, vertelt Tomas over problemen in de cashewnotenproductie. Onder andere kinderarbeid en het feit dat maar 15% van de productie lokaal wordt verwerkt. Om de sociale situatie te verbeteren en het milieu minder te belasten werkt Cishew samen met lokale producenten en gecertificeerde lokale boeren. Bovendien maken we het hele traject traceerbaar, van boer tot aan de consument.

Verbeter de leefomstandigheden

In de video ben je erbij als de boer de noten naar de coöperatie brengt en je volgt het verwerkingsproces. Het is fascinerend om te zien hoeveel werk het is om het heerlijke cashewnootje tevoorschijn te toveren. Juist dit werk is van grote waarde en wij vinden het terecht dat de inkomsten ten goede komen aan de mensen die wonen in de streek waar de noten vandaan komen. En, zoals Tomas vertelt, reizen de cashewnoten van Cishew niet de halve wereld over. Je weet zeker dat je lekkere en gezonde cashewnoten eet met de minste schade voor het milieu. 

Met jouw keuze voor Cishew draag je dus direct bij aan betere leefomstandigheden van vele families in Ivoorkust. Inmiddels hebben we al ruim 20 cashewproducten om uit te kiezen. Ga naar de cishewshop en ontdek onze unieke cashew creaties.